SPLETNA TRGOVINA

Prva stran >  Članki >  LUTEIN: OHRANITEV ZDRAVJA OČI

LUTEIN: OHRANITEV ZDRAVJA OČI

LUTEIN za ohranitev vida in zdravja oči

Sodobni način življenja zahteva veliko naprezanja oči tako pri branju, pisanju, vožnji z avtomobilom kot tudi pri delu z računalnikom v vseh življenskih obdobjih. V starostnem obdobju se poveča možnost okvare rumene pege, dragocene točke našega vida na očesni mrežnici, ki nam omogoča gledanje najmanjših podrobnosti. Okvara lahko privede do zamegljenega vida ali celo izgube središčnega vida. Za naravno zaščito vida in zdravja oči je priporočljivo uživati poleg zdrave prehrane tudi prehranska dopolnila, ki vsebujejo ciljno usmerjene antioksidante.

Za ohranitev zdravja oči ter za preprečevanje oziroma zmanjšanje okvare rumene pege sta pomembna: lutein in zeaksantin, ki ju uvrščamo med karotenoide z antioksidacijskimi lastnostmi. Sta učinkovita pri zaščiti oči, saj odstranjujeta proste radikale, ki nastajajo zaradi UV – žarkov in zavirata okvaro rumene pege. Lastnost, da se v organizmu ne spremenita v vitamin A, poveča njuno antioksidativno moč.

Antociani so flavonoidi, ki poleg tega, da dajejo modro vijolično barvo sadju in zelenjavi, imajo antioksidativno delovanje ter izboljšajo odpornost in elastičnost žil s tem pa izboljšajo prekrvavitev očesa. Velika vsebnost antocianov je v plodu borovnice.

Natural Wealth® izdelek Lutein Extra Herbavision je kombinacija luteina (vsebuje zeaksantin) in standardiziranega izvlečka borovnic.

}